donderdag 9 juni 2016

De Bee-Bot in de klas

Tijdens mijn stage werkten we rond het thema camouflage. Het was een heel nieuw thema zowel voor de kleuters als voor mij. Maar dat was niet het enige die nieuw was. Samen met de kleuters maakten we voor het eerst kennis met de Bee-Bot en het Talking Photo Album. De Bee-Bot is een kleine rijdende robot die je kan programmeren via pijltjestoetsen. Het Talking Photo Album is een fotoalbum waarbij je bij elke foto een eigen boodschap kan inspreken. Ik vond het alvast een heel leuke ervaring. Hier kan je zien wat wij er mee gedaan hebben.

 
De eerste activiteit dat we deden was met een lineair grondplan. De Bee-Bot wou alles te weten komen over de kameleon. Daarbij had hij de hulp nodig van de kleuters. Elk om de beurt mochten de kleuters draaien aan de wijzer. Daarna moesten ze heel goed tellen hoeveel stappen ze vooruit of achteruit moesten. Als het cijfer rood was moesten ze achteruit, was het groen vooruit. Daarna moest de Bee-Bot geprogrammeerd worden. Als de Bee-Bot stopte keken we naar de juiste prent in het Talking Photo Album en konden we luisteren naar de uitleg. Zo kwamen we heel wat te weten over de kameleon.


 
Maar na die ene activiteit konden we geen genoeg krijgen van de Bee-Bot daarom volgde enkele dagen later een volgende activiteit. De kleuters kenden de activiteit al maar hij kreeg een nieuw jasje door de Bee-Bot. De activiteit lijkt sterk op het maken van en matrix. De kleuters grabbelden om de beurt in de tas en namen een kaartje. Op het kaartje stonden een aantal kameleons in verschillende kleuren. Daarna moest er heel goed nagedacht worden waar het kaartje thuis hoort op het spelbord. De Bee-Bot werd correct geprogrammeerd en reed naar de juiste plaats. De kleuters konden de matrix volledig maken.

Ik vond het heel leuk om de Bee-Bot en het Talking Photo Album te leren kennen. Ik zal het zeker in de toekomst nog gebruiken in de kleuterklas.

Emmely Mannens
2bako2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten